Szkolenie „Kreowanie wizerunku organizacji”

W najbliższą sobotę 26.07.br zapraszamy do siedziby Gdyńskiego Centrum Organizacji Pozarządowych na warsztaty w ramach projektu pt. Reja Gdynia jako miejsce wspierania i sieciowania gdyńskiego III sektora, realizowanego przez Fundację NADAKTYWNI. Projekt dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich oraz ze środków Miasta Gdynia.

Warsztaty skierowane są do członków i wolontariuszy gdyńskich organizacji pozarządowych. Wstęp wolny po uprzedniej rejestracji pod adresem: https://reja2.evenea.pl/.

Szczegółowy program:

10:00 – 10:30 – Rozpoczęcie warsztatów

10:30 – 11:30 – Określenie podstawowych wartości organizacji, misja i wizja, strategia

11:30 – 11:45 – Przerwa kawowa

11:45 – 12:45 – Jak stworzyć i prowadzić z sukcesem stronę internetową organizacji, jak połączyć jej działania z mediami społecznościowymi

12:45 – 13:00 – Ewaluacja, pytania, zakończenie warsztatów

Podczas warsztatów uczestnicy dowiedzą się dlaczego warto stworzyć spójną strategię działania organizacji. Otrzymają także praktyczną wiedzę na temat tworzenia misji, wizji i strategii organizacji, jak prowadzić efektywne działania na swojej własnej stronie internetowej oraz w mediach społecznościowych.

Warsztaty poprowadzi Katarzyna Gajewska. Doświadczona koordynatorka i asystentka koordynatora wielu projektów edukacyjnych dla młodzieży, m.in. Szkoły Liderek Animacji Kultury, współfinansowanej przez Fundację Orange. Współ-koordynatorka projektu Kujawsko-Pomorska Akademia Edukacji Globalnej w partnerstwie z Bydgoską Wyższą Szkołą Gospodarki. Ukończyła Kurs Podstawowych Umiejętności Trenerskich, prowadziła liczne warsztaty dotyczące tematyki trzeciego sektora.