Wrześniowe Trzecie Śniadanie

20 września (sobota) br o godzinie 12.00 w filii Miejskiej Biblioteki Publicznej w Gdyni -Obłużu przy ul. Na Boisko 6 odbędzie się Trzecie Śniadanie.  To odbywające się co miesiąc spotkanie mające na celu integrację działaczy gdyńskich organizacji pozarządowych, wymianę informacji, poglądów, opinii, ułatwiające nawiązywanie partnerstw oraz realizację wspólnych inicjatyw i projektów.

Spotkania mają formułę śniadań i ten sam przebieg: jedna godzina przeznaczona jest na integrację, druga na rozmowę na temat wcześniej zgłoszony przez organizacje pozarządowe  oraz dzielenie się praktykami i doświadczeniami.

Tym razem zaprezentowane zostaną filie gdyńskiej biblioteki jako miejsca animacji lokalnej społeczności a prezentacji dokonają goście specjalni: przedstawicielka zarządu Okręgu Gdańskiego Stowarzyszenia Bibliotekarzy Polskich Teresa Arendt oraz kierujące filiami: na Obłużu Anna Czeran  i w Chyloni Danuta Uchman.

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych; wstęp wolny.

Wydarzenie jest częścią projektu „Reja Gdynia jako miejsce wspierania i sieciowania gdyńskiego III sektora”, realizowanego przez Fundację NADAKTYWNI w partnerstwie z Gminą Miasta Gdynia i przy wsparciu Gdyńskiej Rei. Projekt dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich oraz Gminy Miasta Gdynia.