Październikowe Trzecie Śniadanie

18 października br (sobota) tradycyjnie w godzinach 12:00-14:00 w siedzibie fundacji Helios miało miejsce Październikowe Trzecie Śniadanie. Tematem przewodnim była edukacja żeglarska.

Prezes Fundacji Helios Łukasz Dubiela opowiedział, jak działania fundacji łączą potrzeby młodych sportowców ze współpracą z biznesem. Gość specjalny kapitan jachtowy i motorowodny Krzysztof Piwnicki (Master of Yacht ISSA, instruktor żeglarstwa PZŻ, instruktor żeglarstwa ISSA, dyplomowany nauczyciel) podzielił się swoimi doświadczeniami z wprowadzania w żeglarski świat chętnych w każdym wieku. Dowiedzieliśmy się, jak to wygląda w szkółce żeglarskiej 4widns kapitana Krzysztofa „Jack`a Sparrow`a”. Opowieści żeglarskie o ważnych i tych mniej poważnych aspektach żeglarstwa spotkały się z ogromnym zainteresowaniem uczestników.

Wydarzenie jest częścią projektu „Reja Gdynia jako miejsce wspierania i sieciowania gdyńskiego III sektora” realizowanego przez Fundację NADAKTYWNI w partnerstwie z Gminą Miasta Gdynia, dofinansowanego ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich oraz ze środków Gminy Miasta Gdynia.