Szkolenie „Komunikacja zwrotna i delegowanie zadań”

Zapraszamy 25 października br (sobota) w godzinach 11:00-14:00 do Gdyńskiego Centrum Organizacji Pozarządowych przy ul. 3 Maja 27-31 na kolejne warsztaty dla liderów gdyńskich organizacji pozarządowych „Komunikacja zwrotna i delegowanie zadań”.

Podczas warsztatu uczestnicy poznają wagę właściwej komunikacji przy współpracy, ocenianiu i delegowaniu, na własnej skórze przekonają się, jakie komunikaty angażują i pozytywnie motywują, a jakie psują współpracę i relacje międzyludzkie w organizacji. Sprawdzą jak ważna jest rola lidera przy kształtowaniu kultury komunikacji w organizacji i jakie czyhają na niego pułapki, czy bariery.

Wstęp wolny; uczestnictwo po uprzednich mailowych zapisach nadaktywni@gmail.com  lub telefonicznie pod numerem 693-780-510.

Szczegółowy program:

11:00 – 11:15 – jak rozpoznać emocje towarzyszące komunikacji  – ćwiczenie przygotowujące do pracy z emocjami towarzyszącymi komunikacji

11:15 – 11:30 – informacja zwrotna w organizacji – wstęp teoretyczny

11:30 – 12:30 – praktyczne ćwiczenia z udzielania informacji zwrotnej z analizą emocjonalną i merytoryczną

12:30 – 12:45 – przerwa kawowa

12:45 – 13:00 – jak delegować zadania, żeby zwiększać zaangażowanie w działania organizacji – wstęp teoretyczny

13:00 – 13:50 – praktyczne ćwiczenia delegacji angażującej i nieangażującej z analizą postawy delegującego i delegowanego

13:50 – 14:00 – podsumowanie warsztatu, ewaluacja

Warsztaty poprowadzi Piotr Michalak – filolog, teatrolog, animator kulturalny, założyciel i lider Dwóch Teatrów. Aktywny działacz sektora pozarządowego. Entuzjasta sztuki współczesnej i energii odnawialnych. Pisze i reżyseruje, stworzył ruch miejski Idealna Września, prowadzi fundację Solar Trip.

Jako trener specjalizuje się w szkoleniach z zakresu przywództwa, komunikacji, budowy wizerunku organizacji i osób, a także marketingu związanego z  nowymi mediami i internetem. Szczególną dziedziną są zajęcia z kreatywności, rozwojowe dla menedżerów i wolontariuszy, teatralne, pisarskie i reżyserskie. Prowadzi szkolenia zarówno twarde (np. z emisji głosu, wystąpień publicznych, narzędzi komunikacji, budowy wizerunku w sieci), jak i miękkie (m.in. z kreatywności, zarządzania wizerunkiem, zagadnieniami marki).

Doświadczenie zdobywał jako specjalista, a później dyrektor w działach kreacji znanych wielkopolskich agencji reklamowych (Morski Studio Graficzne, Grupa Fresh, V&P) i w działach marketingu dużych firm produkcyjnych i usługowych (Lena Lighting SA, Kegel-Błażusiak, Auto Plast Produkt SA). Zajmował się przede wszystkim komunikacją wewnętrzną i zewnętrzną, marketingiem B2B, wizerunkiem korporacyjnym i promocją w internecie.

Szkolenie jest częścią projektu „Reja Gdynia jako miejsce wspierania i sieciowania gdyńskiego III sektora” realizowanego przez Fundację NADAKTYWNI w partnerstwie z Gminą Miasta Gdynia, dofinansowanego ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich oraz ze środków Gminy Miasta Gdynia.