Szkolenie „Współpraca z administracją publiczną” oraz „Egalitaryzm w życiu publicznym”

Zapraszamy dnia 22.11.br (sobota) w godzinach 10:00-13:00 do Gdyńskiego Centrum Organizacji Pozarządowych przy ul. 3 Maja 27-31 na szkolenie: „Współpraca z administracją publiczną” oraz „Egalitaryzm w życiu publicznym”.

Agenda szkolenia:

10:00-10:30 prezentacja przedstawiciela GCOP  finansowych i niefinansowych form współpracy z jednostkami samorządu terytorialnego

10:30-12:30 zasady egalitaryzmu w teorii i praktyce

12:30-13:00 podsumowanie szkolenia, ewaluacja

Szkolenie poprowadzi Elżbieta Jachlewska – współzałożycielka i wiceprezeska Stowarzyszenia WAGA, zajmującego się  aktywizacją społeczno-polityczną kobiet. Głównym obszarem jej zainteresowań jest Europejska Karta Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym oraz upowszechnianie wiedzy na temat równouprawnienia. Europeistka, księgowa z wieloletnim doświadczeniem, trenerka szkoleń z dziedziny Rachunkowości oraz Kodeksu Pracy. Koordynatorka projektów realizowanych  z funduszy British Council i Gdańsk 2016 – „ Bilet do Równości” i  „Młoda Demokracja”. Współorganizatorka Partnerstwa dla Biskupiej Górki i projektów ”Lokalni Przewodnicy i Przewodniczki na Biskupiej Górce” i „Barwy Biskupiej Gorki”. Współorganizatorka nieformalnej grupy Forum Kobiet Pomorza, Koordynatorka Europejskiej Koalicji Partii Feministycznych.

Wstęp wolny, ilość miejsc ograniczona. Zapisy:  http://administracja.evenea.pl/

Warsztaty odbywają się w ramach projektu Reja Gdynia jako miejsce wspierania i sieciowania gdyńskiego III sektora, finansowanego ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich oraz ze środków Gminy Miasta Gdynia.

Informacji udziela  Urszula Zalewska nadaktywni@gmail.com 693 780 510.