Zbieramy fundusze na wydzierganie koców, skarpet i chust dla pensjonariuszy hospicjum w Pucku

Wszystko zaczęło się od spotkań w gronie przyjaciółek, które miały potrzebę działań na rzecz swojego ukochanego miasta – Gdyni i jego mieszkańców.  W tym gronie powstał i od 5 lat jest kontynuowany projekt „Manual Factory dzierganie z sercem”. Nawiązały się mocne relacje i przyjaźnie, mamy  wolontariuszki w każdej grupie wiekowej, co stanowi o potencjale naszej grupy.

Wokół wspólnej pasji, jaką jest rękodzieło, skupia się międzypokoleniowa grupa dziergająca dla przyjemności, ale też ze społecznym przesłaniem. Co roku przy wsparciu Fundacji NADAKTYWNI oraz patronacie Prezydenta Miasta Gdyni wolontariuszki organizują obchody  Międzynarodowego Dnia Dziergania w Miejscach Publicznych.

Podoba nam się sposób, w jaki ksiądz Jan Kaczkowski prowadzi swoje hospicjum. Chcemy dołożyć swoje cegiełki ku podwyższeniu standardu tego miejsca i wygody pensjonariuszy. Poświęcimy na to swój wolny czas, umiejętności i użyjemy swoich narzędzi.

Nie bądź obojętny – dorzuć się!!

www.wspolnyprojekt.pl/pl/projekty/manual-factory-dzierganie-z-sercem