Przekaż nam swój 1%

10 lat temu powstała Fundacja NADAKTYWNI. Dzięki działaniom naszego zespołu (wszyscy pracujemy pro publico bono) pomorscy seniorzy czują się potrzebni, pokolenia wspólnie spędzają czas, otwierając się na siebie. Okazuje się, że starsze panie nie są nudne i mają dużo do oferowania, a młodzież, nawet ta wykolczykowana i w wytatuowana, jest wartościowa i ma dużo ciekawego do powiedzenia.

Bliskie naszym sercom są sprawy równościowe (organizujemy Żywe Biblioteki) oraz ekologiczne – nagłaśniamy  i pomagamy wprowadzać w życie idee recyclingu i upcyclingu. 8 rok prowadzimy projekt „Manual Factory dzierganie z sercem”, a wspólnie wydziergane koce, skarpety i chusty przekazujemy domom opieki społecznej, domom matek z małymi dziećmi i hospicjom. W Społecznej Pracowni Tkackiej LUCETA z oferowanych tiszertów tkamy dywaniki łazienkowe dla szpitali i schronisk zwierzęcych, a za zdobyte granty kupujemy wełny i włóczki do tkania chust do noszenia małych dzieci, przydatnych mamom, których na to nie stać.

Chcąc, aby nastała moda na lokalne wzornictwo, by dzieci miały okazję poznać techniki tkackie i je opanować, by seniorki wzmacniały się świadomością, że bez nich nie da rady, robimy starania o lokal w centrum miasta dla Gdyńskiego Edukacyjnego Centrum Rękodzielniczego. Mamy nadzieję, że zaprosimy tam naszych przyjaciół na pyszną kawę w pięknych filiżankach.

Wierząc w wartość naszych działań, nie mając stałych dochodów (fundacje nie mają członków, więc również składek członkowskich), mamy odwagę prosić o przekazanie nam swojego 1% podatku na konto nr 45 1440 1026 0000 0000 1241 0557

Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski SA Oddział 17 w Gdyni

Fundacja NADAKTYWNI     KRS 0000367665

ul. Starowiejska 10-12 lok.25