Gdyńskie PorceLove

Wśród osób wspierających naszą działalność oraz wolontariuszy są kolekcjonerzy porcelany. Fundacje nie mają członków, więc nie mają wpływu ze składek. Nasze fundacyjne grono miłośników porcelany wymyśliło sposób na ich pozyskiwanie. Wydaje się, że piękno jest bezpowrotnie stracone, przedmiot w kawałkach i nic nie da się uratować ?  Wiemy, jak z potłuczonej lub niechcianej porcelany tworzyć biżuterię czy bibeloty typu magnesy na lodówkę. Fundusze w ten sposób pozyskane w całości przeznaczane są na cele statutowe. Jeżeli chcecie państwo wesprzeć nasz pomysł zawarty w projekcie Gdyńskie PorceLove, prosimy o przesyłanie porcelanowych destruktów. Koniecznie w dopiskiem „jestem/nie jestem zainteresowana/y upominkiem”. Na zdjęciach jako konkretny przykład prezentujemy, co udało się pozyskać z rozbitego miśnieńskiego talerza epoki Knauf. Ta piękna, zabytkowa porcelana nadal będzie zdobić nasze domy.