Zapraszamy do Manual Factory

Po miesiącach starań, przygotowań i intensywnej współpracy w ramach stowarzyszenia „Halo Kultura” mamy przyjemność wszystkich zaprosić do boxu nr 514 w podziemiach Miejskich Hal Targowych w Gdyni przy ul. Wójta Radtkego 36/40, gdzie od połowy lutego br zaczyna swoją działalność projekt naszej fundacji „Manual Factory”. Będziemy tam m.in. z sercem, na rzecz trójmiejskich hospicjów, domów opieki społecznej czy schronisk dla zwierząt: dziergać, tkać, szyć, farbować oraz realizować inne rękodzielnicze artystyczne wyzwania. Wraz z gronem naszych wolontariuszek i wolontariuszy organizować będziemy w miejskiej przestrzeni Gdyni obchody Międzynarodowego Dnia Dziergania w Miejscach Publicznych. Gdyńskie rękodzielniczki, z którymi współpracujemy od lat i bez których po prostu nie_da_się, co tydzień spędzą czas w międzypokoleniowym gronie przy pysznej kawie/herbacie i łakociach, dzieląc się swoją wiedzą i umiejętnościami oraz poznając nowe techniki. Natomiast kolekcjonerzy porcelany w ramach projektu „Gdyńskie porceLove” znajdą miejsce na cykliczne spotykania, warsztaty i prelekcje. Wkrótce podamy dokładne daty i godziny wydarzeń, śledźcie nasze wpisy!