ula zalewska
Urszula Zalewska – prezeska i współzałożycielka Fundacji NADAKTYWNI (16.12.2014 roku uzyskany status Organizacji Pożytku Publicznego tzw. 1%), członkini Pomorskiej oraz Gdyńskiej Rady Działalności Pożytku Publicznego, laureatka konkursu im. Heleny Radlińskiej, absolwentka Szkoły Liderów Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności. Pomysłodawczyni i koordynatorka projektu „Manual Factory dzierganie z sercem” integrującego od 2010 roku międzypokoleniowo gdynianki na bazie wspólnej pasji. Organizatorka corocznych obchodów w gdyńskiej przestrzeni miejskiej Międzynarodowego Dnia Dziergania w Miejscach Publicznych. Członkini jury Turnieju Debat Oksfordzkich w Sopocie, zorganizowanego w 2014 i 2015 roku przez stowarzyszenie Młodzi Demokraci Pomorza. Koordynatorka projektu „Reja Gdynia jako miejsce wspierania i sieciowania gdyńskiego III sektora”, realizowanego w 2014 roku w partnerstwie z Gminą Gdynia, finansowanego z Funduszu Inicjatyw Obywatelskich. Pomysłodawczyni powstania nieformalnych grup: Reja Gdynia, Klub Kobiet Gdyni oraz Gdyńska Koalicja na Rzecz Zwierząt.

Bożena Bergius – wiceprezeska

Piotr Kruszyński – wiceprezes

Siła spokoju i spokój siły. Mocny, rzeczowy pierwiastek w nadaktywnym gronie, stabilizujący, spajający i ochraniający.

Rada Fundacji:

Agnieszka Płoska – przewodnicząca

Renata Lasota – członkini

Patrycja Żabińska-Kozłowska – członkini

Absolwentka Kulturoznawstwa na Uniwersytecie Gdańskim oraz Komunikacji Społecznej i Kultury Medialnej. Wolontariuszka oraz współpracowniczka placówek edukacyjnych dla dzieci, placówek naukowych oraz ośrodków dla osób niepełnosprawnych.  Koordynatorka widowisk teatralnych, wystaw fotograficznych i imprez masowych, doświadczenia te nabyła w Teatrze Muzycznym w Gdyni, Teatrze Miejskim, przy koordynacji Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych oraz Festiwalu Szekspirowskiego. Pełniła obowiązki edukatorki oraz podinspektorki w Gdyńskim Centrum Innowacji i Centrum Nauki Experyment przy Pomorskim Parku Naukowo-Technologicznym. Fotografią zajmuje się od kilkunastu lat, dokumentując wydarzenia społeczne i rodzinne oraz imprezy masowe, okolicznościowe i firmowe. Szczególnie pasjonuje się fotografią krajobrazową, uwiecznianiem widowisk teatralnych, koncertów, dynamicznych dyscyplin sportowych oraz wychwytywaniem i zatrzymywaniem w kadrze relacji międzyludzkich w kontaktach społecznych.